Kommunen vill kasta ut min dotter i ovisshet

Efter att, som förälder till en av de ungdomar som riskerar att kastas ut från Nyströmska ett år innan studenten, med växande bestörtning tagit del av debatten kring detta, kan jag inte annat än slås av den nonchalans som de styrande här i kommunen visar dessa elever.

Söderköpings kommun uppvisar nonchalans mot en del av eleverna på Nyströmska, menar Stefan Sandberg.

Söderköpings kommun uppvisar nonchalans mot en del av eleverna på Nyströmska, menar Stefan Sandberg.

Foto: Gunnar Hagberg

Insändare2024-03-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag kan inte se någon annan förklaring till den uppenbara bristen på ren medmänsklighet, än att åren i maktens korridorer gör något med ens hjärta. Kanske tillhör det maktens berusning att med ett knapptryck slå undersåtars liv i spillror, likt kejsare Nero på Colosseum, med tummen stolt pekandes neråt.

Ord kan inte beskriva hur jag och min dotter (som har ADHD och sociala ångestproblem), har kämpat för att få henne dit hon är idag, med godkänt eller mer än godkänt i alla ämnen. Det hade inte varit möjligt utan den fantastiska respons vi fått från personalen på Nyströmska. De är lyhörda och kompetenta och inte minst otroligt duktiga på att se den enskilda elevens behov. 

Att 14 månader innan slutet på det som varit tolv år av en minst sagt turbulent skolgång för min dotter, kasta ut henne i ovisshet och otrygghet, vore helt förgörande för henne, och många andra därtill.

Det kan omöjligen vara förenligt med den i svensk lag fastställda barnkonventionen, eller för den delen skollagen, att agera på detta sätt.

Därför förutsätter jag att omröstningen på skärtorsdagen kommer att ge ett positivt besked för dessa elever.