Kommunala ytor i Ringarum är eftersatta

Insändarskribenten skriver att underhållet av kommunala ytor i Ringarum är eftersatt.
Insändarskribenten skriver att underhållet av kommunala ytor i Ringarum är eftersatt.

När man går runt i Ringarum så slås man av hur ovårdat och nergånget kommunala ytor är!

Insändare 27 juli 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skolgården har ytor som borde genomgå både uppfräschning och klippning av gräsytor! Basketkorgen är i dåligt skick, färgfattiga linjer på basketplanen och påfyllning av sand vid gungor vore önskvärt! Barackerna som stod vid skolan är bortforslade men ytan där dom stod är igenväxt med ogräs! Ytan där den gamla lärarbostaden stod innan den tragiskt nog brann ner, är bara en stor ogräspark!

 

Varför inte göra iordning dessa ytor så skolbarnen har mer yta att vara på? När ska återvinningen flyttas till en lämpligare plats? Området vid gamla sågverksområdet är bedrövligt och det har ju stötts och blötts vad som skall ske men inget beslut ännu! Ringarum har massor med småföretagare, hur vore det med en stolpe eller dylikt ute vid E22 med alla företagsloggor på? Givetvis får ju alla företag vara med och bidra men ändå! Borde näringslivsutvecklaren kanske tänkt på! Eller en skylt med ”Välkommen till Ringarum” eller ”Välkommen till Valdemarsviks kommun”! Ni styrande politiker måste förstå att kommungränsen börjar inte vid Mossebo!

 

Och när jag ändå tagit mej tid att skriva så skulle jag också vilja påpeka att bäcken behöver rensas på sly och träd! Hundratals kajor och skator sätter sej där och för ett himla oväsen till boendes förtret! Och med tanke på risken för översvämningar så borde det vara högprioriterat! Även om den ansvarige på kommunen tycker att det problemet med kråkfåglar får man räkna med i ”stadsbilden”! Jaa du, mycket ska man höra innan öronen trillar av!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa