Kommentar från mig som skrev om ”Rika i Norrköping”

Jag tycker fortfarande att det är konstigt att kommunen har så dålig ekonomi trots alla dessa företagare som bidrar med skattemedel, skriver signaturen CJ.
Jag tycker fortfarande att det är konstigt att kommunen har så dålig ekonomi trots alla dessa företagare som bidrar med skattemedel, skriver signaturen CJ.

Vill verkligen tacka alla som kommenterat min insändare om lyxbilarna i Norrköping. Vilket engagemang. Kul och bra.

Insändare 6 februari 2024 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Det verkar finnas en hel del rika Norrköpingsbor" NT 1/2

Några ytterligare svar på uppkomna frågor.
1: Någon tyckte att jag borde gjort en bakgrunds kontroll på vem som ägde bilarna. Detta var inte någon forskningsrapport jag skrev utan en reflektion mellan klockan 14-15 en måndag.


2: Någon ansåg att jag inte förstod att dessa bilar ägs av hårt arbetande egna företagare och att jag pratar ”sosse snack". Under mitt verksamma yrkesliv har jag levt i en företagarfamlij då min man bedrivit eget företag. Sosse är jag inte.


3: Någon menade att detta är statussymboler för att visa att man lyckats att ”bli rik” i så unga år. Absolut att man får visa sina framgångar och status hur man vill för att synas om man nu har behov av det, oavsett om det är genom lyxåk, även om banken äger bilen, eller väl genomfört arbete.


Jag tycker fortfarande att det är konstigt att kommunen har så dålig ekonomi trots alla dessa företagare som bidrar med skattemedel. Har man gått i skolan och lärt sig läsa så har man också fått lära sig läsa ”mellan raderna” samt om man följt med i rapporterna om samhällsutvecklingen så kanske man kan förstå vilka jag tror äger dessa status symboler.


Härmed önskar jag er alla en underbar dag i solen. Ta en promenad vem vet ni kanske ser några tjusiga lyxåk, jag ska ta ett glas vin på en restaurang.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa