KD-kvinnan: Politik är en förtroendebransch

Att Reidar Svedahls förtroende har ifrågasatts under senaste tiden är en sak för honom själv och det Liberala partiet att ta ansvar för gentemot Norrköping och väljarna, skriver signaturen "Lättkränkt" ung kvinnlig KD-politiker.
Att Reidar Svedahls förtroende har ifrågasatts under senaste tiden är en sak för honom själv och det Liberala partiet att ta ansvar för gentemot Norrköping och väljarna, skriver signaturen "Lättkränkt" ung kvinnlig KD-politiker.

Majoriteten av unga kvinnor vill berömmas för sitt arbete i en professionell relation snarare än för sitt utseende, skriver KD-kvinnan som fick det uppmärksammade meddelandet av kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

Insändare 13 januari 2024 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Männen måste tänka på att dagens unga kvinnor är lättkränkta" NT 10/1

I en insändare som publicerades här på NT nyligen kan vi läsa hur skribenten anser att unga kvinnor är lättkränkta, bör ta meddelanden med sexuella anspelningar som komplimanger och gör sig själva till offer för manlig uppskattning. Detta baserar skribenten på situationen kring Reidar Svedahls meddelanden till sin politikerkollega.

Politik är en förtroendebransch och att uppträda omdömeslöst är något man som politiker får ta konsekvenserna för, både internt inom sitt parti och gentemot väljarna. Att Reidar Svedahls förtroende har ifrågasatts under senaste tiden är en sak för honom själv och det liberala partiet att ta ansvar för gentemot Norrköping och väljarna.

Hur medborgare i Norrköping och läsare av lokaltidningarnas rapportering uppfattar situationen får stå för var och en, men jag som KD-kvinnan ifråga kan lugna skribenten med att jag varken är lättkränkt eller har några politiska motiv kopplat till Reidar Svedahl. Han valde själv att gå till media med sitt agerande gällande mig, vilket jag personligen tycker var en stor besvikelse. Varför? För att det hängde ut mig. Jag tycker, precis som skribenten, att en ursäkt räcker och den skulle jag hellre mottagit via sms än i Norrköpings Tidningar.

Att få komplimanger för sitt utseende som kollega inom politiken är helt irrelevant och oseriöst för det säger ingenting om den prestation man gör kopplat sitt samhällsengagemang. Och jag tror majoriteten av unga kvinnor vill berömmas för sitt arbete i en professionell relation snarare än för sitt utseende.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa