KD har visst lite empati kvar

Insändare 20 november 2019 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SD:s framgångar lämnar inte de båda andra högerpartierna någon ro. Steg för steg närmar de sig SD för att kunna ta del av det högerpopulistiska väljarstödet. Man känner noga av opinionsläget och anpassar sin politik efter det. 
Man kan visserligen hävda att det är just det som demokratin är till för, att partierna skall genomdriva folkets vilja och det parti som gör det bäst får flest röster i de allmänna valen.
Men det är också väl känt att väljarkåren är betydligt mer reaktionär och konservativ än den genomsnittlige riksdagsmannen. I alla fall när det gäller frågor som rör moral, etik och liknande. Det är väl snarare rena plånboksfrågor som har lagt grunden för Socialdemokraternas långa regeringsinnehav.
Åtskilliga gånger så har riksdagen, på goda grunder, fattat beslut som går mot den allmänna opinionen. Och tur är väl det. Annars så hade vi väl haft både dödsstraff, vänstertrafik och atombomber. 
Men nu har man stött på problem inom KD. Stora delar av partiet protesterar mot den allt hårdare jakten på invandrare. Man kommer ju ur den kristna traditionen så lite empati för medmänniskorna finns det tydligen kvar inom detta allt aggressivare högerparti. Av moderaterna är ju inget annat av vänta.

Ämnen du kan följa