Kanske handlar det om att göra staden tråkigare

Crazy Pictures med filmer som Den blomstertid nu kommer och UFO, tillhör dem som fått stöd av Norrköpings filmfond.
Crazy Pictures med filmer som Den blomstertid nu kommer och UFO, tillhör dem som fått stöd av Norrköpings filmfond.

Saknas det miniräknare i Borgerlig samverkans lokaler?

Insändare 19 januari 2024 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Aporpå

"Efter succéåren - nu drar kommunen in stödet till filmfonden" NT 17/1

Läste NT s artikel om att man nu ska pausa filmfondens stöd för att spara två miljoner kronor. Hur räknar man då? Enligt artikeln i NT så har Filmfonden fått 11,5 miljoner kronor i stöd och det har spenderas nästan 46 miljoner under samma tid i Norrköpings kommun som direkt följd av att det har utförts filmarbeten i kommunen. 


Borgerlig samverkan med Soophia Jarl (M) i spetsen säger att vi ska värna skattekronan och se till att företagen i Norrköping går bra. Man kan undra vad företagarna i Norrköping som hotellägare restaurangägare och säkert ett stort antal andra företagare tycker om att 46 miljoner kronor att spendera nu tas bort från företagarna. 

Kanske handlar det om att faktiskt göra staden tråkigare. Nej tänk om nu borgerliga politiker och börja räkna plus och minus om inte annat för att varje spenderad krona av de 46 miljonerna genererar skatteintäkter. 

Och sist men inte minst jag tror att många Norrköpingsbor är stolta över vad som producerats i filmväg i den här staden så låt filmfonden leva kvar och se till att det fortsätts att producera film i den här staden innan någon annan kommun tar över.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa