Kan inte boka tid för den andra sprutan

Är den första sprutan mot Covid-19 bortkastad och vi får börja om när vi inte får någon tid att ta den andra sprutan undrar frustrerade signaturen Förtvivlad 80+.

När det var dags för andra vaccinationsdosen visade sig alla besökstider vara upptagna för signaturen Förtvivlad 80+.

När det var dags för andra vaccinationsdosen visade sig alla besökstider vara upptagna för signaturen Förtvivlad 80+.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-02-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi blir fullständigt överösta med information angående vaccin och vaccinationer i alla medier, Men aldrig någon information om när och var.

Det finns ingen 70+ som har en aning om när man kan räkna med att vara skyddad från Covid-19.
Jag hör till de lyckligt lottade - trodde jag - som fick en första spruta för tre veckor sedan tillsammans med maken. Men sedan är det stopp. 

Då fick vi information om att vi skulle bli kallade via ett sms för att få den andra sprutan efter tre veckor, men det händer inte. Vid två tillfällen har det kommit sms med en länk, där man ska klicka in för att boka tid, men även om man klickar direkt så kommer man inte fram eftersom alla tider är uppbokade. 


Det är oerhört frustrerande att var så nära, men ändå troligtvis inte få slutföra vaccinationen nu. Det betyder helt bortkastade vaccindoser och vi får börja om igen någon gång i framtiden. Nu tvingas vi sitta inne och titta på våra telefoner hela dagarna, kan inte gå ut eller gå till affären – ett sms kan ju dyka upp som vi inte hör när telefonen ligger i fickan. 
Frågan är om organisationen och informationen är lika usel i alla Sveriges landsting?