Jag är arg för att min åsikt inte hörs

Märkligt att Socialstyrelsen fick kontanta medel för att undersöka potentiella hjälpmedel och metoder i kampen mot pandemin när nämnda styrelse inte finner det av intresse att titta vidare på en vetenskapligt erkänd metod mot astma som i primära tester visat på otroligt goda resultat vid andningskapacitet.

Befolkningen tvingas till beslut som går emot deras vilja när grupptrycket blir för stort, skriver signaturen Anonym.

Befolkningen tvingas till beslut som går emot deras vilja när grupptrycket blir för stort, skriver signaturen Anonym.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-09-26 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svaret som skaparna av denna metod fick var:

“Vi anser inte att detta ligger på vårt bord”

Vems bord ligger det på?

Det är även märkligt hur väl ansedda läkare och forskare inte får höras i media då deras åsikter inte passar in i den gällande normen. Hur läkare som fram tills nu aldrig har stuckit ut hakan med positiv syn på alternativa mediciner eller med negativ inställning mot vaccin plötsligt ifrågasätter gällande vaccinationsplan. 

Hur dessa erkända vetenskapsmän kallas kvacksalvare och foliehattar när de försöker nå ut till allmänheten genom sociala medier. Kritiken når inte fram och vaccinationerna kryper ner i åldrarna. Är det möjligt att göra rationella val när man inte får nyanserad information? 

Märkligt att vi sägs leva i en demokrati, med rätten att vara självbestämmande över vår egen kropp, vilka mediciner och vilken vård man önskar, men samtidigt tvingas befolkningen till beslut som går emot deras vilja när grupptrycket blir för stort. Att jag som individ inte känner mig trygg på arbetsplatsen på grund av ett ställningstagande till vilken vård jag anser lämplig till min egen kropp. 

Att jag inte är trygg i att yttra mina åsikter bland människor jag respekterar och tycker om. De säger att Sverige inte har tvångsvaccinationer, men vad blir det om inte tvång när samhället matas med information som smutskastar människor med andra åsikter? När vänskaper förstörs och yrkeslivet hotas?

Munkaveln kväver, skaver och bygger upp en frustration som långsamt hettas upp. Denna tystnadskultur, mer än någonting annat, är för mig fullständigt absurd. 

Jag är inte arg för att min åsikt är rätt, för att alla ska hålla med. Jag är arg för att min åsikt inte hörs. Det görs ingen plats för andra åsikter än vad som är gällande norm, om det inte gäller röster som förmedlar aggressivitet mot de som vägrar lyda rekommendationerna av olika skäl. 

Okunskapen och konspirationerna kommer inte att dämpas om inte munkaveln dras bort. Det är i det tysta som de göds, sprids och infekterar frustrerade människor som inte hörs. Det som händer i samhället just nu är farligt på riktigt. Farligt för den allmänna hälsan och för yttrandefriheten - oavsett vad man anser om vaccinationer.