Inte möjligt åka kollektivt till vallokalen på söndag

Jag har alltså 9 minuter på mig att gå till vallokalen, välja blanketter och göra röstningen, bockas av i listan och sedan promenera tillbaka till hållplatsen, skriver Sten Lindell. Genrebild.
Jag har alltså 9 minuter på mig att gå till vallokalen, välja blanketter och göra röstningen, bockas av i listan och sedan promenera tillbaka till hållplatsen, skriver Sten Lindell. Genrebild.

På söndag är det val och vi behöver alla vara med och rösta för att påverka hur Sverige ska styras den närmaste fyra åren.

Insändare 9 september 2022 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bor utefter Skärblackavägen och min vallokal är Parkskolan i Skärblacka. Jag vill gärna kunna rösta på valdagen och ta mig till den anvisade vallokalen med kollektivtrafik för att minska min klimatbelastning. 

Cykla är ju också ett alternativ, men Skärblackavägen är för din egen säkerhet dum att cykla på. 

Det alternativ Regionen och Östgötatrafiken erbjuder mig på valsöndagen är en anropsstyrd buss som ankommer Nya Kyrkogården kl 14:54. Sedan väntar 7 minuters promenad till Parkskolan. Bussen tillbaka avgår från Nya Kyrkogården 15:03. Jag har alltså 9 minuter på mig att gå till vallokalen, välja blanketter och göra röstningen, bockas av i listan och sedan promenera tillbaka till hållplatsen. 

Missar jag bussen får jag vänta till 06:08 på måndag morgon då nästa förbindelse väntar. Vem som helst kan ju räkna ut att det inte är möjligt för mig att på valdagen ta mig till vallokalen för att välja nya representanter till Regionens Trafik och Samhällplaneringsnämnd så att vi får ordning på landsbygdsbussarna igen. Besluten att avveckla den linjelagda kollektivtrafiken som Region Östergötland har tagit och nu försöker lappa med tillfälliga lösningar förhindrar mig att miljövänligt ta mig till den vallokal som Valmyndigheten har fastslagit att jag ska använda. Det får väl bli förtidsröstning denna gång.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa