Ingen vacker syn som möter turisterna i Söderköping

Klottret börjar breda ut sig på allt från elstationer till husfasader i Söderköping. Den annars idylliska orten är allt annat än vacker lagom till semestern.

Klotter i Söderköping.

Klotter i Söderköping.

Foto: Hanna Petersson

Insändare2024-07-16 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att det är hög tid att Eon börjar sanera sina byggnader. Andra fastighetsägare måste också ta sitt ansvar. Samtidigt bör polisen sadla upp och prioritera dessa ärenden, som kan vara en inkörsport till grövre kriminalitet. Vilket samhälle får vi annars?

Den här synen förstör intrycket av Söderköping och det är beklagligt. Den som vandaliserat kan gärna återställa det som har sabbats.

Semesterfirare

Svar direkt

Vi på Eon tycker precis som du att det är väldigt tråkigt med klotter på alla slags byggnader. Vi har under flera år tillsammans med partners från kommun och näringsliv satsat för att få en trivsammare och tryggare stadsmiljö genom att upplåta våra kabelskåp och andra byggnader till konstnärlig utsmyckning. Som väl är, har dessa målningar hittills varit förskonade från klotter.

Vad gäller klotter på övriga kabelskåp och transformatorstationer, så genomför vi kontinuerligt saneringar. När det just det aktuella klotter som syns på bilden, ber vi att få återkomma om tidpunkt för sanering tills efter semestern. 

Björn Persson, regional kommunikationschef på Eon