Idrottens härliga stunder och svarta svans

I idrottens värld får man tåla motgångar och fröjdas i medgångar.

Supportrar och bengaler under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping och Degerfors IF.

Supportrar och bengaler under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping och Degerfors IF.

Foto: Carolina Byrmo/TT

Insändare2023-07-25 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I söndags bjöd IFK Norrköpings herrar på en härlig match mot det värmländska/närkiska motståndet Degerfors IF. Medlemmar och supportar slöt upp till en trevlig inramning av evenemanget. Curva Nordahl likaså med sitt idoga stöd till hemmalaget. Men så händer det...det smusslas under ett tygstycke och vips brinner det ett tiotal bengaliska eldar i publikhavet.


I samma stund kommer notiserna i mobiltelefonen om vad som händer på Friends arena mellan supportrarna i AIK-Malmö FF, igen.  Och igen.


Bland oss vanliga supportar suckas det och kommentarer som inte är lämpliga i tryck vädras flitigt på "berget". Ni som ständigt bryter mot regler, säkerheten och vanligt mänskligt förnuft genom att tända bengaler. Kan ni tala om för oss andra vad "ballhetsfaktorn" är med denna typ av omdömeslöst beteende. 

Tror inte att så många andra besökare blev särskilt imponerade av viftandet med eld och förstår inte vad det har att göra på en idrottsarena. Att förvänta sig någon typ av konsekvens för tilltagen verkar utsiktslöst. Många olika typer av "säkerhetspersonal" finns i närheten men resultaten av uppdraget verkar i de flesta fall vara magert. Måste det hända en katastrof innan arrangören med flera tar tag i problemet?