I Östergötland finns nu en av landets dumsnålaste kommuner

Det gör ont att Östergötland utmärker sig allt oftare som ett län i botten på olika slag av listor.

I Boxholms kommun har man kommit på den ’briljanta’ idén att förskolans personal måste betala för lunchen om de äter tillsammans med barnen,skriver Per Wallberg, Östgöte.

I Boxholms kommun har man kommit på den ’briljanta’ idén att förskolans personal måste betala för lunchen om de äter tillsammans med barnen,skriver Per Wallberg, Östgöte.

Foto: Adam Wrafter

Insändare2024-04-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politiskt korkade beslut som leder till att vi medborgare får sämre omvårdnad till exempel inom vård, skola och barnomsorg etcetera. Listan kan faktiskt göras rätt lång. Alla sektorer som hanteras av våra politiker.

Senast i raden är att Boxholms kommun kommit på den ’briljanta’ idén att förskolans personal måste betala för lunchen om de äter tillsammans med barnen. Priset är 20 kronor per måltid vilket blir 400 kronor i månaden. För lågt avlönade barnskötare är medellönen cirka 29 000 kronor i månaden och då blir 400 kr i månaden mycket kännbart.


Av det skälet har Boxholm korats till Sveriges dumsnålaste kommun redan nu. Kommunen beräknas ’tjäna’ 700 000 kronor på bekostnad av de som tjänar minst.


Jag har under nu många år varit en stolt östgöte men stoltheten flagnar betänkligt under det att tiden går. För övrigt något som även gäller mycket av den politik som i dag produceras i Sverige. Detta är en mycket sorglig avveckling, inte utveckling.
De politiker i Boxholm som tagit detta korkade beslut skall alla ha en ’skämshatt. Ompröva denna korkade prioritering för att undslippa att komma sist av Sveriges 290 kommuner och betraktas som dumsnålast.