I höst ska elljusspåret i Skärblacka ses över

Vad händer med elljusspåret i Skärblacka? Är det så att Kultur och Fritid snålar i Skärblacka för att satsa på nytt elljuspår i Norrköping?

Tjänstemän från kommunen lovade i tidningsartiklar att elljusspåret skulle vara i drift till hösten, skriver signaturen Arne A om elljusspåret i Skätblacka.

Tjänstemän från kommunen lovade i tidningsartiklar att elljusspåret skulle vara i drift till hösten, skriver signaturen Arne A om elljusspåret i Skätblacka.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2022-09-26 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför repareras inte elljusspåret efter sabotaget i våras?
Tjänstemän från kommunen lovade i tidningsartiklar att elljusspåret skulle vara i drift till hösten. Men inget händer. Dessvärre ser vi ett mönster i det agerandet. Trots otaliga besök inkluderat rundvandring på spåret med löften från tjänstemän att nästa år kommer elljusspåret vid Mårängsbadet med i investeringsbudgeten och markbädden kommer att göras i ordning.

I mer än 30 år har vi väntat på att det skulle bli Skärblackas tur att få ta del av investeringsbudgeten. Men inget händer! Liknande förklaringar varje år, inte i år men nästa år så blir det Skärblackas tur. 


Under våren drabbades spåret av sabotage och stöld en enkel sak att iordningställa. Något som normalt går på drift och underhållsbudgeten och som inte kräver någon längre beslutsgång. Hur förklarar ledningen för Kultur och Fritid att inget händer? Är ni politiker nöjda med Kultur och Fritids agerande?

Arne A

Svar direkt

Tyvärr har vi ännu inte kunnat färdigställa elljusspåret efter sabotage och stölder. Vi har nu fått hem beställt material och kontaktat entreprenad för iordningställande under hösten.

Till år 2023 finns också beviljade investeringsmedel för att förbättra spårets underlag och ett översynsarbete kommer att påbörjas under hösten 2022 för att snabbt kunna agera våren 2023 med spårförbättring. 

Tommy Karlsson, strateg, Kultur, evenemang- och fritidskontoret, Norrköpings kommun