Hur vill regionledningen värdesätta oss i vården?

Alla mina insändare i denna tidning har bidragit till att vänner och bekanta har kunnat öppna upp sig om sanningen som existerar på Vrinnevisjukhuset, ni är bäst.

Alla inte vill plugga till barnmorska, alla kommer inte heller få ta del av det erfarenhetstillägg som presenteras, skriver signaturen Sjuksköterska på vårdavdelning..

Alla inte vill plugga till barnmorska, alla kommer inte heller få ta del av det erfarenhetstillägg som presenteras, skriver signaturen Sjuksköterska på vårdavdelning..

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2022-04-08 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men vi är långt ifrån den sanning som existerar bakom lykta dörrar på de olika klinikerna och i regionledningen. Det är ärligt talat ingen klinik som kan gå ut helhjärtat och berätta hur det är, det är skandal! Det är dags för alla verksamhetschefer att visa vad ni står för. Ni är personalens sista hopp, sluta håll varandra om ryggen. Positivitet är det nya slagordet, och det gör mig inte mer positiv.Det åtgärdspaket som presenteras från Regionstyrelsen lär inte bidra till att jag eller mina kollegor stannar inom Region Östergötland. Kaisa Karro (S) du förstår väl att alla inte vill plugga till barnmorska, alla kommer inte heller få ta del av det erfarenhetstillägg som presenteras. 

Jag känner tyvärr inte igen mig i någon av punkterna som ni har presenterat i åtgärdspaketet, trots det vet jag att jag är en person som min klinik vill ha kvar på golvet och jag vill definitivt inte ha en renodlad nattjänst vilket ni också erbjuder. Hur ska jag och de andra värdesättas?Jag tror jag kanske får min semester i sommar, snart ska den beviljas. Men när jag väl inte har semester får jag nog räkna med att jobba extra för att täcka upp för mina kollegors semester, min sysselsättningsgrad lär väl öka med 20-30 procent. Jag kommer njuta av sommaren så himla mycket! Regionstyrelsen, ni borde ta och vissa upp era ansikten på ViN, besök vårdavdelningarna! För det finns verkligen inte en endaste slutenvårdsavdelning som har gott om personal i sommar. Ringer det inga klockor hos er?Regionstyrelsen, är ni stolta över den vård ni erbjuder medborgaren, en vård där patienten inte får en vårdplats, där patienten får återgå till hemmet och välkomnas åter när hen blivit ännu mer sjuk, så pass sjuk att vårdtiden blir dagar istället för dag? Är ni stolta över att erbjuda satellitplatser där personalen ifråga inte är specialiserad på den specifika diagnosen? Är ni stolta över att ni drar ned ersättningar fastän vi fortfarande har en vårdplatsbrist? Tror ni det blir bättre till sommaren? Och ännu en gång.. Vad hände med sommarersättningen Regionledningen och Regionstyrelsen? Jag saknar svar. För den är värdelös.