Hur ska det bli bättre vård och omsorg?

Handlar flytten av hemtjänsten från Östra Husby till Norrköping egentligen om att man inte lyckas rekrytera kompetenta chefer.

Att rekrytera kompetenta chefer som vill arbeta på Vikbolandet tycks vara ett stort problem. Är det skälet till att man vill flytta kontoret? skriver signaturen Undrande.

Att rekrytera kompetenta chefer som vill arbeta på Vikbolandet tycks vara ett stort problem. Är det skälet till att man vill flytta kontoret? skriver signaturen Undrande.

Foto: Louise Åsenheim

Insändare2021-06-07 20:43
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Viktigast är en god och säker omsorg" NT 

Andreas Bohlin skriver att det viktigaste är en god och säker omsorg för brukarna på Vikbolandet. På vilket sätt blir omsorgen bättre och säkrare av att personal som bor i och runt Östra Husby tvingas börja och avsluta sina arbetspass inne i Norrköping? En onödig resa – en del av året i dåligt väglag. Knappast en omtanke om personalen för att de ska få en bra arbetsmijö.

Effekten kommer sannolikt bli att flera medarbetare som bor på Vikbolandet, av olika skäl, tvingas sluta sina tjänster. Var det vad Anders Granqvist ville uppnå med förslaget att flytta hemtjänsten till Norrköping för ”att komma till rätta med vissa brister inom verksamheten”?

Vad är det som fungerar så dåligt? Vems ansvar är det? Hemtjänstpersonalens eller chefernas? Personalen har inte fått veta vilka brister de anklagas för eller vilka tjänster brukarna inte fått tillgodosedda. Hur ska man kunna ändra något om man inte vet vad man ska ändra? Att personalen fått utökade arbetsuppgifter utan tillskott av tjänster och fått sin tid för dokumentation indragen kan väl knappast bidra till att minska påstådda brister.  

Att rekrytera kompetenta chefer som vill arbeta på Vikbolandet tycks vara ett stort problem. Är det skälet till att man vill flytta kontoret?