Hur många vågar ha åsikter om A-traktorer?

Tack Kippa för din insändare om A-traktorer.

Insändare 17 maj 2021 16:29
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Bort med A-traktorerna från vägarna" NT 7/5
Det är absurt att 15-åringar utan förmåga till konsekvenstänk får köra tunga A-traktorer på allmänna vägar. På landet roar man sig - obs! inte alla men för många - med att köra ikapp, sladda, köra ner snöpinnar, väcka människor på nätterna eller köra med kompisar på flaken, i hastigheter långt över 30 km/tim. 

Och då handlar det inte om att transportera sig från en punkt A till B. Dessa förare utsätter både sig själva, kompisar och andra trafikanter för stora risker, och alltfler olyckor händer.

 

Transportstyrelsen efterfrågar i ett inlägg på facebook (den 4 maj red:s anm) åsikter om A-traktorer. Men hur många vågar framföra sina åsikter? Har sett hur personer, som på andra Facebook-sidor har vågat ifrågasätta ungdomars framfart med A-traktorer, blivit hatbombade och därför raderat sina inlägg. Så vilka säkra slutsatser kan Transportstyrelsen dra av enkäten på facebook? 

 Och hur kan det komma sig att inga hänsynsregler verkar gälla för dessa fordon? Var finns omsorgen om miljön och hänsynen till andra människor när det gäller sådant som utsläpp och buller.

Ämnen du kan följa