Hur är det med alla partilöften?

Hur gick det med löftet om kraftigt sänkta drivmedelspriser?, undrar signaturen EF.

En mycket allvarligare och noggrannare kontroll av partiföreträdare bör finnas så att de gör som de lovat och sluta med allt prat om kompromisser, skriver signaturen EF.

En mycket allvarligare och noggrannare kontroll av partiföreträdare bör finnas så att de gör som de lovat och sluta med allt prat om kompromisser, skriver signaturen EF.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-02-17 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Partiernas företrädare säger sig kunna sänka bensinpriset med upp till tio kronor litern i vallöften till medborgarna, samt att minska reduktionsplikten till EU:s miniminivå. SD använde en stor del av valrörelsen till att lova att sänka bensinpriset vid pump upp till tio kronor

Företrädare för partierna säger nu att nuvarande prissänkning (cirka en krona vid pump) är en kompromiss. Men hur kan tio kronor bli en krona vid pump? Det uppfattas ju som rena bedrägeriet. Blir man vald till att företräda medborgarna så ska man hålla vad man lovat. Men det verkar bli samma visa återigen. Valfläsk och en massa löften till folket som inte hålls. 

Det är mycket tråkigt då de ska vara folkvalda och göra det som folket önskar. Det är från hårt arbetande människor pengarna kommer.

En mycket allvarligare och noggrannare kontroll av partiföreträdare bör finnas så att de gör som de lovat och sluta med allt prat om kompromisser. Visst är kompromisser bra att ta till men det är nog mer så att kompromisser ofta utlöses av motstridiga anklagelser från partier som känner sig överkörda och är av annan åsikt i sak. 

Människans är sedan långt tillbaka beroende av sin bil vare sig den går på el, bensin, diesel eller annat drivmedel. En god förlorare motarbetar inte sina kollegor utan samarbetar med dom.