Hur ens komma på tanken att spara på våra ungdomar?

Det är inte många år sedan man byggde en ny fritidsgård i samband med renovering av hela skolan. Ännu ett kortsiktigt beslut eller? skriver Tina Franzén, Åby.
Det är inte många år sedan man byggde en ny fritidsgård i samband med renovering av hela skolan. Ännu ett kortsiktigt beslut eller? skriver Tina Franzén, Åby.

Det ligger just nu på förslag att Åby Fritidsgård ska läggas ner. Hur kan man ens komma på tanken att göra besparingar på våra ungdomar i dessa oroliga tider.

Insändare 13 februari 2024 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte många år sedan man byggde en ny fritidsgård i samband med renovering av hela skolan. Ännu ett kortsiktigt beslut eller?

Åby fritidsgård är inte bara en plats för våra ungdomar att spendera sin fritid. De har koll på vad som händer i byn och på vilka grupper som det kanske behöver finnas lite extra uppsikt på. De bedriver 10–12-årsverksamhet för barn som kanske inte vill eller är mogna att vara hemma själva efter skoltid. 

De är ett nav i idrottsföreningarna i Åby och har haft största ansvar för vår för populära sommaridrottskola om har anordnats de två första veckorna på sommarlovet tillsammans med föreningarna i Åby. 

Sommaridrottskolan har också givit ungdomar möjlighet till ett första sommarjobb. Det sker i samarbete med Melagruppen och deras flotteverksamhet.

De har ansvaret för Åbybadet och ser till att det kan bedrivas både simskola för barn och vattengymnastik för vuxna. Det är många små pojkar och flickor som tar sina första danssteg i fritidsgårdens lokaler. 

Keramikkurser för barn, ungdomar och vuxna är också något som erbjuds. Fritidsgården ger ungdomarna möjlighet att följa med på årliga resor till fjällen, fiske, och nöjesparker.

När det sker dödsskjutningar var och varannan vecka i Norrköping då passar kommunen på att dra ner på verksamheten för våra ungdomar ? Kanske det också bjuder in till att delta i dessa kriminella gäng. 

Jag förstår att det måste sparas pengar men tänk ett steg längre, spara inte på våra ungdomar som också är vår framtid.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa