Satsa på en riktigt fin större simhall i Norrköping

Vår grannstad Linköping har precis fått en helt ny simhall på 21 000 km och kostade drygt 990 miljoner och skattekostnaden för byggnaden låg på 27 miljoner, medan simhallen i Norrköping har stått sedan 1971.

Jag är en simmare som simmar för NKK och vi kan inte engagera större tävlingar eller få den tiden vi behöver i vattnet på grund av att det inte finns tillräckligt många banor, skriver Molly Valund.

Jag är en simmare som simmar för NKK och vi kan inte engagera större tävlingar eller få den tiden vi behöver i vattnet på grund av att det inte finns tillräckligt många banor, skriver Molly Valund.

Foto: Mikael Pihlblad

Insändare2024-03-06 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi i Norrköping har länge försökt få en ny simhall men det har aldrig blivit av. Centralbadets byggnad  har stått sedan 1971  och  har renoverats i omklädningsrummen men är det inte dags att bygga en helt ny simhall istället?

För det första finns det  trasiga brädor i herrbastun, en toalett utan glödlampa, en annan utan toapapper och en mycket skitig läktare . Det här är flera brister på hygien och renlighet på en allmän plats. Det är inte trevligt att vara och bada i en sån miljö där det ska vara fräscht och rent för allas trivsel. 

För det andra behöver man fler banor i bassäng för att allmänheten och alla simmare inte ska behöva trängas på så få banor. Om man ska satsa på en bra verksamhet och alla simmare som vill satsa på en karriär. Fler banor leder till mer folk som betyder mer pengar. 

Jag vet att det finns folk som är emot det här på grund av att det kommer kosta kommunen mycket pengar och tid. Folk tänker att det inte är värt det i de här tiderna på grund av all inflation och höga räntor. 

Men om du tänker långsiktigt så kommer det här gynna oss nu för en ny simhall leder till mer folk som betalat pengar för att komma in, så man förlorar inget på det eftersom man tjänar in pengarna man har förlorat. 

Man vill tjäna mer pengar på  badverksamheten men man tänker inte på att man måste lägga ut pengar för att tjäna mer pengar. Jag är en simmare som simmar för NKK och vi kan inte engagera större tävlingar eller få den tiden vi behöver i vattnet på grund av att det inte finns tillräckligt många banor. 

Vi simmare tycker att badet är väldigt äckligt och ofräscht och badet är så gammalt så fast man städar det blir det inte bättre eftersom det har stått så länge utan att renoverats.  Ändra det här nu så kan man satsa mer på badverksamheten. 

Texten har uppdaterats