Höj inte skatten för söderköpingsborna

Kristdemokraterna i Söderköping vill inte se att skatten höjs för kommunens invånare.

Kristdemokraterna i Söderköping vill inte att kommunalskatten höjs i kommunen.

Kristdemokraterna i Söderköping vill inte att kommunalskatten höjs i kommunen.

Foto: Johansson Henrik

Insändare2022-03-21 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"S vill höja skatten: 'Slår hårt mot våra barn'" NT 16/3

Socialdemokraterna fortsätter sitt mantra som de gjort under hela denna mandatperiod: Höjd skatt löser alla våra problem. Vi Kristdemokrater tycker raka motsatsen och har under dessa år vid makten tillsammans med övriga allianspartier (M, C, L) visat att trots det underskottet som ärvdes efter förra styret så går det att få en budget i balans.

Vi ser det som våran skyldighet att se till att skattebetalarnas pengar förvaltas på bästa möjliga sätt. Vi har kommit lång väg i effektiviseringsarbetet i kommunen och hoppas att få fortsätta arbetet även nästa period med ännu större överskott än i dag.

Vi Kristdemokrater vill värna om att alla medborgare har så stor valmöjlighet som möjligt inom både skola och äldreomsorg och värnar därför om att bibehålla LOV, idag är fördelningen mellan privata aktörer inom hemtjänst och kommunal hemtjänst ca 50/50 vilket vi tydligt tyder på att många äldre idag uppskattar valfriheten, denna valfrihet vill inte Socialdemokraterna ha.

Marcus Fröderberg (S) säger att “det lappas och lagas utan långsiktigt tänkande”. Tvärtom så ser vi till helheten och att mer skatteintäkter inte löser riktiga problem, det gömmer bara de problem som redan finns. 

Kristdemokraterna i Söderköping

Anders Eksmo, Evelinda Nilsson, Erik Jakobsson, Johanna Englund, Lennart Sindahl, Bengt-Ove Karlsson, Lillian Vendel