Hjärt lung kompenserar motionsdeltagare

Vi blev blåsta på åtta timmars gymnastik på Vrinnevisjukhuset i Hjärt och Lungs regi, anser signaturen Magnus N.
Vi blev blåsta på åtta timmars gymnastik på Vrinnevisjukhuset i Hjärt och Lungs regi, anser signaturen Magnus N.

När coronan kom till oss ställdes vår gymnastik på Vrinnevisjukhuset med Hjärt Lung in.

Insändare 16 februari 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi blev då blåsta på åtta timmar våren 2020 som vi betalat för. Lokalen på ViN är gratis för föreningen, ingen lön för ledare under den tiden (ren vinst för föreningen).  

Pengarna finns i föreningen kassa med revisorernas goda minne Summan det gäller är relativt hög då det är många nedlemmar som det berör.

Magnus N. 

Svar direkt

Styrelsen tog ett beslut att ställa in all verksamhet i mitten av mars 2020 vilket innebar att motionsverksamheten hade sju veckor kvar av sin vårträning. 

Styrelsen beslutade vid det tillfället att göra såsom många andra föreningar och organisationer, dvs att inte återbetala delar av motionsavgiften. Årsmötet informerades även om detta och ingen ansåg att föreningen handlade fel på det mötet.

Det stämmer att föreningen inte betalar hyra för lokalerna eller bassängen på Vrinnevisjukhuset, det gör ingen patientförening. Till detta behöver det läggas till att föreningen även har verksamhet hos ett av stans gym där vi betalar hyra.  

Vid den aktuella tidpunkten hade föreningen 18 motionsgrupper igång samtidigt. De motionsgrupper ”torrgympa" som föreningen hade vid tidpunkten på Vrinnevisjukhuset hade en deltagaravgift på 600 kronor/termin för 16 gånger vilket är 37,50 per gång. Dessa gymnastikgrupper är redan subventionerade jämfört med andra motionsgrupper som hade en högre avgift, vilket insändaren inte har förmedlat i skrivelsen. 

Det har alltid varit så att vissa motionsgrupper går ihop sig ekonomiskt och andra knappt gör det. Det ena hjälper den andra liksom i många andra föreningar/organisationer. Man kan inte enbart se till en enskild grupp utan man behöver se alla grupper i ett sammanhang.

Styrelsen har beslutat sedan tidigare att när väl verksamheten återupptas (går åter i normalläge) ska alla motionsdeltagare kompenseras med reducerad avgift oavsett om de deltog 2020 eller inte. 

Anna Sotkasiira Wik, ordförande HjärtLung Norrköping


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa