Heder åt dem som stoppade planerna vid Bråvalla

Totalt 1400 bostäder är planen för Bråvalla Strand. Men kommunen inleder inget arbete.
Totalt 1400 bostäder är planen för Bråvalla Strand. Men kommunen inleder inget arbete.

Signaturen AN berömmer samhällsbyggnadskontorets medarbetare som avrått politikerna från att bygga bostäder på jordbruksmarken vid Bråvalla. I alla fall tills vidare.

Insändare 18 oktober 2021 11:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Stoppat: det blir inga sjönära bostäder" NT 15/10

En helt ny stadsdel läggs i malpåse. De storvulna planerna på Bråvalla strand anses för stora och kostsamma – i alla fall just nu.

Heder åt samhällsbyggnadskontoret med Magnus Gullstrand, gruppledare i spetsen, som tittat närmare på detaljplaneringen och kommit fram till detta. 

Mellan 1300- 1500 bostäder, med i snitt 3-4 personer i varje innebär 3 900 - 6 000  personer, som ska äta sin morgonfil eller  yoghurt med havremusli eller  dricka sitt kaffe med mjölk och ostmacka.  Var ska korna beta, som levererar mjölkprodukterna, eller var ska havren, rågen eller vetet odlas att baka deras bröd och bullar av?  

Man har ännu inte slagit tanken ur hågen i Norrköpings kommun att återigen planera bebyggelse på en av Sveriges mest produktiva åkermarker. Ska vi våga tro att vi alltid kan importera allt vi behöver? 

Märk väl att det endast var ekonomisk kalkyl över anläggningskostnader och drift av skolor, sjukvård mm inkluderade i betänkandet/avslaget Inte att bästa åkermark tänkte bebyggas. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa