Här finns pengar att hämta för polisen

Läser till min förtjusning att Norrköpings kommun ska göra Olai Kyrkogata och Repslagaregatan till gågator över sommaren.

Olai kyrkogata och Repslagaregatan blir gågator över sommaren.

Olai kyrkogata och Repslagaregatan blir gågator över sommaren.

Foto: Eva Jensen

Insändare2021-06-10 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Planen: Så ska centrum göras om - vågar vi det här?" NT 1/5

Häromdagen åt vi en bit mat på en restaurang mellan Repslagaregatan och Skolgatan på Olai Kyrkogata. Vi var där mellan klockan 17 och 19.

På halva den delen av Olai Kyrkogata får man köra bil på om man har parkering inne på gården, inga problem.

Men under vår tid på restaurangen åkte det cirka fem till åtta bilar, några "mopedbilar", 40-45 elsparkcyklar, matleveranser på mopeder, med mera.

Enligt lagen (Vad jag hittar):
Gågata – Wikipedia
En gågata, bilfri zon eller bilfritt område, är en väg där man inte får köra bil eller andra motorfordon utan tillstånd från myndigheterna. Däremot får man korsa vägen med motorfordon, eller cykla i gångfart. Tillstånd för motortrafik ges oftast bara till mindre lastbil för lastning och lossning i området, taxi, funktionshindrade och utryckningsfordon som ambulans, brandbil och polisbil, och det är önskvärt att hastigheterna hålls så låga som möjligt.

Om man hade stängt av ända nere i "Hultman & Åderman" backen vid Gamla Rådstugugatan hade bilarna inte behövt åka ända upp till Olai Kyrkogata för att vända eller fulköra förbi restaurangen där vi satt.


Tips till Polisen, ställ er där och inkassera mycket pengar till statskassan, tack.
Polisen kan kolla ända nere ifrån Trädgårdsgatan, mycket pengar till statskassan där också.