Håll hastigheten – kör inte för långsamt

Här skapar dessa människor mellan varven ett långt koppel med fordon som vid en inbromsning ökar risken för olyckor, skriver signaturen Sluta köra bil om ni är osäkra.
Här skapar dessa människor mellan varven ett långt koppel med fordon som vid en inbromsning ökar risken för olyckor, skriver signaturen Sluta köra bil om ni är osäkra.

Ni som åker från Norrköping mot Svärtinge på väg 51. Den första biten från Norrköping mot Eriksbergsrondellen är enfilig med 100 kilometer i timmen som maxfart.

Insändare 16 november 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag undrar så gott som varje dag varför alltför många kör 70-80 kilometer i timmen där, för att sedan efter Eriksbergs rondellen med fortsättning mot Svärtinge där det blir tvåfiligt öka hastigheten rejält? 

Vad händer här med er? Vad är ert problem? Ä det att ni vill bestämma att ingen ska köra om er? Eller är det otäckt att köra 100 kilometer i timmen på en enfilig väg? Om det är så då rekommenderar jag att ni åker gamla vägen där det är högsta tillåtna hastighet satt till 70 kilometer i timmen.

Jag anser att om man inte klarar av att köra i en hastighet av100 kilometer i timmen på den fina och bra vägen från Norrköping mot Eriksbergsrondellen så bör man nog överväga om man är en säker förare. 

Räknar med kommentarer om att man själv tar beslut efter väder, mörker och hur fort man själv anser att man ska köra. Absolut är det så, men här pratar vi om alla tider på dygnet och alla månader om året. Tanken är att trafiken ska flyta på, inte minst för säkerheten. 

Här skapar dessa människor mellan varven ett långt koppel med fordon som vid en inbromsning ökar risken för olyckor. Jag vet det där med att hålla avstånd men varför skapa denna situation? 

Det finns en anledning till att inte alla typer av fordon får köra på den här sträckan. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa