Ha en gemensam strategi om energin

Med valdagen endast några veckor bort är det blå styret redan vilse i pannkakan.

Borgerlig samverkans Eva-Britt Sjöberg, (KD) Sophia Jarl, (M) och Reidar Svedahl (L) vid presskonferensen häromdagen om vindkraftprojekt i kommunen.

Borgerlig samverkans Eva-Britt Sjöberg, (KD) Sophia Jarl, (M) och Reidar Svedahl (L) vid presskonferensen häromdagen om vindkraftprojekt i kommunen.

Foto: Eva Jensen

Insändare2022-10-06 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Beskedet: Nya styret vill stoppa jätteprojektet" NT 4/10

Det viktigaste företaget i Norrköping vill bygga vindkraft för att trygga behovet av el i närtid till rimliga kostnader. Industrierna i Braviken är helt beroende av billig el, nu.


Partierna i den blå majoriteten har hela valrörelsen bedrivit en kampanj för kärnkraft. Hur och framförallt när man tänkt sig leverera har hela tiden varit höljt i dunkel. Ett av få argument som man framför är att det finns ett vindkraftsmotstånd bland väljarna. Ett korttänkt argument att folkopinionen skulle vara helt bortblåst om man i stället satsar på kärnkraft i till exempel Bråviken?


I ett vidare perspektiv kan man konstatera att industrierna i Norrköping, Finspång och Oxelösund alla har stora energibehov. Det borde vara självklart att kommunerna gemensamt borde ha en strategi för hur skapa mer el nu. Hur elproduktionen skall öka i kärnkraftens blå vision om i bästa fall 15 år är knappast att ta ansvar här och nu.


För alla i Norrköping är det av stor vikt att jobb och sysselsättning kan utvecklas i hela kommunen. El till rimliga kostnader borde vara en självklarhet för alla politiker men tyvärr har det blå styret inte förstått detta. Det är tydligen "Vilse i pannkakan" som borde vara rubriken på det nya styret i Norrköping.