Gratis utomhusbad under sommaren

Sommaren är en period där var och en spenderar stora summor med pengar.

Inför gratis utomhusbad under sommaren, föreslår insändarskribenten.

Inför gratis utomhusbad under sommaren, föreslår insändarskribenten.

Foto: Melanie Åström

Insändare2021-03-30 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Av en artikel i Expressen framgår att svenskar spenderar 12 000 kronor i snitt under sommaren när de flesta tar ledigt från jobbet för att få vara med familj och vänner och då måendet är på topp.

I en del städer och orter finns sedan lång tid tillbaka gratis utomhusbad, men inte i andra. 

Finspång är en av många kommuner som ännu inte har gratis utomhusbad. Sommaren handlar om att ha kul. Därför vill vi att det införs gratis utomhusbad i varje kommun.

Olika faktorer påverkar människor med låg inkomst. Till exempel livsmedel och transporter kan vara en av de största utgifterna och därmed faktorerna till att människor med låg inkomst inte mår så bra som andra under sommaren. 

En del skulle tycka att vattnet i ett utomhusbad är smutsigt på grund av de många besökarna. Men det finns ungefär 365 sjöar i Finspångs kommun som är smutsigare än ett utomhusbad med tanke på att alla utsläpp och försurning är extremt värre i sjöar. 

Sammanfattningsvis är gratis utomhusbad en fördel i längden. Eftersom det är gratis och sparar en massa pengar under säsongen. Man får spendera mer tid med nära och kära. Mer motion, lockar barnens intresse istället för att sitta hemma och inte göra något speciellt.