Gör om och lyssna på de drabbade i Gryt

Angående Gamlebofjärdens naturreservat i Valdemarsviks kommun.

Insändare 13 november 2022 13:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är högst anmärkningsvärt att länsstyrelsen med landshövding Karl-Fredrik Graf går emot markägaren (stiftet), Valdemarsviks kommun samt folkviljan representerad av sockenföreningen i Gryt avseende en mindre förändring gällande storleken på naturreservatet till minus 15 procent. Reservatet är på cirka 165 hektar, ett av de största i Östergötlands län.

 

Observera att Grytsborna inte är emot reservatet utan vill bara att ytan ska minskas något enligt ovan för att orten ska kunna expandera.

Stiftet som är huvudpart i ärendet har lyssnat och gått folkviljan till mötes, men det har inte länsstyrelsen som sätter prestigen och byråkratin i första rummet.

 

En landshövding som inte lyssnar på de parter som blir drabbade, visar på maktfullkomlighet, tondövhet samt dålig fingertoppskänsla.

Gryt med omnejd behöver en lyhörd landshövding, inte en byråkrat som hjälper till och lägger en våt filt över Gryt och som stänger ned utveckling för årtionden och som kanske får till följd att busslinjen, affären med mera tvingas upphöra.

 

Lyssna på de drabbade och gör om och gör rätt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa