Gör Norrköping till en husbilsvänlig stad

Som husbilsägare besöker vi många städer och platser runtom i Sverige och även andra länder.

Norrköping behöver bli mer husbilsvänligt, menar signaturen Linda.

Norrköping behöver bli mer husbilsvänligt, menar signaturen Linda.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2021-07-20 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många har insett värdet av husbilsturism och har väldigt fint anordnade ställplatser, något som tyvärr saknas i Norrköping. Den ställplats som finns på Stortorget är inte värdig namnet då inga faciliteter finns överhuvudtaget. Det går inte ens att tömma sin latrin i Norrköping, man blir hänvisad till First camp i Kolmården, flera mil bort. 

Mitt förslag är att ordna ställplats i anslutning till småbåtshamnen i Lindö. Där finns redan toaletter, dusch och annat som behövs. Använd befintlig parkering eller utöka utmed Pampusvägen för att göra en ställplats. De flesta har med sig cykel i husbilen och tar sig lätt in till stan, även kollektivtrafiken är väl utbyggd från området. 

Som alternativ kan ställplats inrättas vid Abborreberg, där finns redan ett vandrarhem med servicehus. Som det är nu undviker husbilsfolk Norrköping vilket är väldigt synd eftersom vi bor i en jättefin stad med mycket att erbjuda samt att människor som kommer med husbil kan generera inkomster till restauranger och annat i staden.