Gör något nytt och hoppfullt för framtidens hopp

Angående Norrköping kommuns övertagande av Strömvillan och framtiden för KFUM:s fritidsgård..

Strömvillan och andra aktiviteter för unga och äldre har under så många år drivits av KFUM, som genom ert beslut nu harnedvärderats, skriver Marianne Fredriksson-Rosander.

Strömvillan och andra aktiviteter för unga och äldre har under så många år drivits av KFUM, som genom ert beslut nu harnedvärderats, skriver Marianne Fredriksson-Rosander.

Foto: Pär Andersson

Insändare2022-04-26 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"De tvingas säga upp personal efter beslut från kommunen" NT 25/4

Hur tänker ni som röstat igenom detta beslut? Det låter som ni sparar pengar genom att överta redan fantastiskt väl fungerande verksamhet, ”Då slipper vi ordna nya lokaler”.

Strömvillan och andra aktiviteter för unga och äldre har under så många år drivits av KFUM, som genom ert beslut nu har nedvärderats.

Har ni inga egna nya ideer?

Hela Norrköping har förtätats vilket innebär att många barn och ungdomar nu behöver finna gemenskap och trygghet i sitt letande av identitet. Då är fritidsgårdar en trygg och självklar plats att knyta an till varandra och möjlighet att forma sin egen fritid tillsammans med äldre.

Då ska väl nya lokaler krävas av de som bygger, för att alla boende ska uppskatta gemenskap istället för utanförskap som leder till otrygghet. Ta över en väl fungerande verksamhet är svagt!

Gör något nytt och hoppfullt framförallt för barn och ungdomar som är framtidens hopp!!

Tänk igenom ert beslut en gång till och gör det med ungdomarna, funktionsnedsatta och äldre.

Ta med krafter inom alla föreningar som har stor kännedom om var insatser behövs.