Politiker - här kommer tips på att spara pengar

Tänk så många obrutna lårbenshalsar, uppskjutna hemtjänsttimmar, årsplatser på Halle- eller Vickelbygården, friska och starka arbetskrafter och lukrativt skatteunderlag ni skulle tjäna ihop om ni bara bemannade Skärblackabadet så att fler kunde få möjlighet att vattengympa, skriver Wivi Samuelsson. Genrebild.
Tänk så många obrutna lårbenshalsar, uppskjutna hemtjänsttimmar, årsplatser på Halle- eller Vickelbygården, friska och starka arbetskrafter och lukrativt skatteunderlag ni skulle tjäna ihop om ni bara bemannade Skärblackabadet så att fler kunde få möjlighet att vattengympa, skriver Wivi Samuelsson. Genrebild.

Norrköpingspolitiker 0hoj! Här kommer goda nyheter till er.

Insändare 3 maj 2023 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni har världens chans att spara pengar åt både kommunen, regionen och staten och samtidigt sätta stopp för det bisarra drama som utspelar sig i ottan varje torsdag i Skärblackabygden och som ni – förmodligen helt omedvetet – regisserar.

Dramat som pågått hela ”läsåret” – eller rättare sagt vattengympaåret– startar 06:30 på torsdagar. Då ringer väckarklockor och mobiler i ett stort antal hem i Skärblacka med omnejd (och även hos en del stadsbor och några från grannkommunen också…). Mer eller mindre sömndruckna kastar sig alla över sina telefoner och klickar fram numret till Skärblackabadet och ringer. Och ringer och ringer och ringer och ringer för det är upptaget hela tiden. När jag häromsistens kom fram efter en kvart och på 64:e försöket var det redan för sent. Det enda som kunde erbjudas mig var en plats som sjätte reserv till nästa veckas vattengympapass på torsdagskvällen.

Fattar ni vilket guldläge ni har – ni samlade politiker i Norrköping? Här har ni en stor mängd människor – kvinnor mest men även en del män – som inte vill något annat än att bidra till den egna och folkhälsan genom att vattengympa i simhallen i Skärblacka och till och med betala för det! Och så ser ni till att de inte får det genom att dra ner på bemanningen så att personalen inte räcker till för de två vattengympatillfällen som fanns tidigare. 

Och gudarna ska veta att den personal som finns kvar gör hjälteinsatser för att varenda vecka ringa in reserver så att inte en enda möjlig plats i bassängen står outnyttjad. Och ställer upp och arbetar dubbelpass och övertid för att täcka upp när någon är sjuk eller måste vabba”. 

Här har vi ett enkelt (i bemärkelsen brist på vattenrutschkanor och turk) men fullständigt klassiskt stilrent 70-talsbad som ligger där dygnet runt och vi har en stor kundkrets som står och viftar med betalkorten och bara tigger om att få komma in och vattengympa. 

Tänk så många obrutna lårbenshalsar, uppskjutna hemtjänsttimmar, årsplatser på Halle- eller Vickelbygården, friska och starka arbetskrafter och lukrativt skatteunderlag ni skulle tjäna ihop om ni bara bemannade Skärblackabadet så att fler kunde få möjlighet att vattengympa. Och samtidigt kunde ni lägga ner den ovärdiga torsdagsmorgonföreställningen.

Tänk på saken och ta vara på guldläget till höstterminen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa