Frustrerande att ett nybyggt demensboende står tomt

På Kvarngatan står just nu ett nybyggt demensboende med 72 platser tomt i väntan på att kommunen ska göra en korrekt upphandling. Arkivbild.
På Kvarngatan står just nu ett nybyggt demensboende med 72 platser tomt i väntan på att kommunen ska göra en korrekt upphandling. Arkivbild.

Insändare 28 september 2023 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan nybyggda demensboendet Villa Kvarnen på Kvarngatan med 72 platser (bolag Vardaga) stå tomt när det är kö till en plats för demensboende i Norrköpings kommun ? Har ställt frågan till Vardaga och de svarar att enligt kommunen finns ingen kö, väldigt märkligt när en anhörig har stått i kö i över tre månader för en plats?

Undrande anhörig

 

Svar direkt

Borgerlig samverkan vill att äldreomsorgen ska genomsyras av valfrihet, trygghet och kvalitet. Därför pågår ett arbete som kommer möjliggöra för fler aktörer att bedriva äldreomsorg, det gäller då även SÄBO (särskilt boende för äldre och personer med demenssjukdom) där kommunen idag är den främsta aktören. Det måste givetvis ske på ett ordnat sätt där vi upphandlar och möjliggör för fler än en leverantör att lämna anbud. Därför kommer vi inte vända oss direkt till Vardaga även om jag delar insändarskribentens frustration över att det finns ett nybyggt hus som idag inte används över huvudtaget.

Patrik Palm (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa