Vi har valt tidigare trycktider - inte färre artiklar

Sedan flera år är NT:s utbud digitalt på nt.se präglat av riktigt snabb och direkt nyhetsbevakning.

Kostnaderna för papper och energi behöver tas igen någon annanstans. Det har vi valt att göra genom tidigare trycktider, skriver Fredrik Lagerqvist, chefredaktör Norrköpings tidningar.

Kostnaderna för papper och energi behöver tas igen någon annanstans. Det har vi valt att göra genom tidigare trycktider, skriver Fredrik Lagerqvist, chefredaktör Norrköpings tidningar.

Foto: Joakim Blomqvist

Insändare2023-01-27 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar direkt

Här publiceras ALLA våra nyheter först. Vi sänder live både från nyhetshändelser och sport. Vi direktrapporterar så fort vi bara kan. Oftast minuter efter att en händelse skett. Vi publicerar också alla våra stora granskningar och gräv först digitalt. Digitalt först är vårt tydliga mål. Papperstidningens roll är att ge alla som föredrar ett "redaktörsurval" och en väl utvald nyhetssammanfattning. Där tiden är sekundär och urvalet viktigast. Papperstidningen kan aldrig konkurrera med webben i nyhetstempo.

Med ovanstående sagt. NTM håller fast vid att göra riktigt bra och läsvärda papperstidningar framåt. Norrköpings Tidningar fortsätter ges ut sex dagar i veckan. Hemburen i brevlådan och det till ett pris vi är stolta över, omkring 13 kronor per dag. I det priset ingår också fri tillgång till allt material digitalt på nt.se, e-tidning och massor av livesänd sport. Vi beklagar att distributionsbolaget SVHL en längre tid haft problem med utdelningen av NT i delar av vårt utgivningsområde. Det är självklart inget vi accepterar och är nöjda med. SVHL arbetar, som vi tidigare skrivit, intensivt med att lösa bristen på personal.

Våra journalister är schemalagda dygnet runt och vi har bemanning alla årets dagar och timmar. Vi producerar fler artiklar än någonsin. Våra journalister har mer utrymme än någonsin. Fokus är digitalt. Precis som resten av samhället digitaliseras vi. Det är ofrånkomligt. Inte nonchalant. Kostnaderna för papper och energi behöver tas igen någon annanstans. Det har vi valt att göra genom tidigare trycktider. Inte på färre artiklar och mindre journalistik. Sportens matchbevakning blir i ännu större utsträckning digital, men vår bedömning är att en klar majoritet av våra kunder redan idag tar reda på resultat och läser matchanalyser och intervjuer redan direkt efter matchen i alla digitala former som erbjuds. Man väntar inte till dagen efter.

Balansgången att göra både digitala läsare och printläsare nöjda är komplex, men vi tar vår totala tillväxt av kunder som ett tydligt tecken att vi lyckas bra.

Hos oss får man enormt mycket för sina investerade pengar i en prenumeration. 2022 publicerade vi över 14 000 lokala artiklar på NT:s redaktion. Ett svårslaget utbud som du som läsare har tillgång till både i print och digitalt.