Varför ska det vara så krångligt att parkera?

Finspångs kommun har en vision om 30 000 till 35 000 invånare kring år 2030 och framåt.

Man får knappt ställa ett fordon utanför sitt eget hus, detta kanske gäller även andra kommuner i Östergötland? skriver KF Andersson.

Man får knappt ställa ett fordon utanför sitt eget hus, detta kanske gäller även andra kommuner i Östergötland? skriver KF Andersson.

Foto: Magnus Johansson

Insändare2023-02-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men man har ingen vision om hur folk ska kunna parkera i köpingen. Krångliga appar och automater och förbudsskyltar överallt. Man får knappt ställa ett fordon utanför sitt eget hus, detta kanske gäller även andra kommuner i Östergötland?

Om man ska kunna besöka vänner, släkt och bekanta måste det finnas möjligheter att kunna parkera. Detta gäller även besök till affärer, äldreboenden, vårdinrättningar med mera. 

Kan krånglet med parkeringarna bero på att de som bestämmer bor utanför tätorten, och har fri tillgång till parkering? Eller kanske ett stort intresse för cykling och tycker att alla ska cykla till släkt, vänner och bekanta? Eller till affären för att köpa blöjor, läsk, papper och andra tunga skrymmande saker som inte går att frakta på en cykel. 

Eller är det så att kommunen tjänar pengar på att nitiska parkeringsbolag åker runt och lappar bilar? Har detta blivit ”en modegrej” som vi snappat från stora städer. Parkeringsproblem kan väl inte vara prio ett att lösa i Finspångs kommun. 

Parkeringskrånglet Inbjuder inte heller till besök i vår lilla ”köping”, observera att Finspång är ingen stad utan ett litet samhälle.  

Detta med parkeringsproblemen verkar slå igenom i fler mindre kommuner i Östergötland. Varför ska allt krånglas till och göras svårt för bilister. Vi betalar miljarder till staten för att kunna åka och välja vart och när vi vill.