Vårdslös körning med mobilen i hand

En fråga som jag hoppas Polisen kan svara på.

Jag kör dagligen mycket på våra vägar. Ser tyvärr otroligt många som håller ena ögat på sin mobiltelefon, skriver signaturen Händerna på ratten. Arrangerad bild.

Jag kör dagligen mycket på våra vägar. Ser tyvärr otroligt många som håller ena ögat på sin mobiltelefon, skriver signaturen Händerna på ratten. Arrangerad bild.

Foto: Erik Nylander/TT

Insändare2023-01-01 22:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i stort sett varje vecka att någon bilist har varit inne i mitträcket på våra vägar i länet. Oftast slutar det med att "ingen misstanke om brott föreligger". 

Det låter för mig som lekman rätt märkligt. På något sätt så har ju föraren antingen kört för fort, inte hållit avstånd till framförvarande bil, varit ouppmärksam och inte minst förmodligen suttit med åtminstone ena ögat i mobiltelefon. Gissningsvis rätt sker rätt mycket av det sistnämnda? 

Tycker att samtliga av dessa orsaker är vårdslös körning. Jag kör dagligen mycket på våra vägar. Ser tyvärr otroligt många som håller ena ögat på sin mobiltelefon. Kanske får bli så att mobiltillverkarna får utveckla att telefonerna inte fungerar om man befinner sig i farten. Tyvärr drabbar ju detta även passagerare, när man åker buss, tåg etcetera. Men kanske är det priset vi får betala för att öka säkerheten?

Tar tacksamt emot Polisens kommentar kring varför detta så ofta får passera utan vidare åtgärd, som det rimligtvis borde vara. Hoppas att det inte beror på att det finns så mycket annat att utreda?

Insändarredaktionen har erbjudit Polisen att svara insändarskribenten i samband med publiceringen. Polisen har valt att avstå.