Arenor för möten och relationsbyggande minskar

Då mitt arbete finns i anslutning till en av dessa har jag förmånen att se hur viktig denna samlingsplats är, skriver signaturen Sofie.
Då mitt arbete finns i anslutning till en av dessa har jag förmånen att se hur viktig denna samlingsplats är, skriver signaturen Sofie.

Jag känner återigen en oro över att kommunen gör besparingar som påverkar våra barn och unga.

Insändare 12 februari 2024 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi blir ständigt påminda om att våld och gängkriminalitet ökar och sätter spår i vår vardag. Detta har gjort att våra politiker på riksnivå förstås på olika sätt försökt lägga ut sina förslag på lösningar och direkta åtgärder. 

Jag hörde senast idag om en stor satsning på flera fängelseplatser. Jag tycker återigen att åtgärder läggs i fel ända. Jag förstår inte att politiker ”vågar” ta beslut som påverkar barn och ungdomar vardag, genom att minska möjligheterna att det främjande och förebyggande arbetet ska fortgå.

Nu har det kommit ett förslag på att tre fritidsgårdar ska läggas ner. Då mitt arbete finns i anslutning till en av dessa har jag förmånen att se hur viktig denna samlingsplats är. 

Ungdomar och personal från både fritidsgården och skolan möts relationer utvecklas och stärks. Det finns tankar om att ungdomarna ska ”flytta på sig” och kunna landa i en annan fritidsgård utan vidare, vilket jag är mycket osäker på fungerar. När vi behöver göra besparingar så tänk om - vi kan vara fler som är delaktiga i förslagen. 

Tänk om vi alla kan vara realistiska och förstå att neddragningar många gånger kommer att påverka oss negativt i andra änden genom till exempel att kostnaderna över tid kommer att bli högre.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa