Sluta slösa skattepengar på vårdnadshavares lyxproblem

Långa dagar för barnen på förskolan när vårdnadshavarna ägnar sig åt att shoppa kläder, handla mat, träna på gymmet eller ligga på stranden, anser signaturen Förskollärare som är trött på slöseriet.
Långa dagar för barnen på förskolan när vårdnadshavarna ägnar sig åt att shoppa kläder, handla mat, träna på gymmet eller ligga på stranden, anser signaturen Förskollärare som är trött på slöseriet.

Nyligen publicerades det artiklar gällande att Eslövs kommun börjat kräva in scheman med arbetstiderna från de vårdnadshavare som har sina barn i förskolan.

Insändare 26 september 2023 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När ska Norrköpings kommun ta efter detta? Flera av barnen som vistas i förskolan idag kommer till förskolan klockan kvart över sex och går hem vid femtiden på eftermiddagen och detta för att vårdnadshavare ska hinna med att shoppa kläder, handla mat, träna på gymmet eller ligga på stranden. 

Och ja, jag har träffat flera vårdnadshavare i dessa situationer när jag lämnat arbetsplatsen och deras barn är kvar på förskolan. Det blir ett pinsamt möte med vårdnadshavarna, men vi pedagoger har ingen som helst rätt att ifrågasätta vad barnen gör kvar på förskolan eftersom vi inte får ta del av vårdnadshavarnas egentliga behov av barnpassning utifrån arbetstider. 

Vi får inte ens neka ett barn att vara på förskolan längre när barnet ska följa med en kompis hem och kompisen har längre vistelsetid än barnet som ska följa med. Då ska vi pedagoger vara kvar längre eftersom det helt plötsligt blir fler barn. Snacka om slöseri med våra skattepengar.

Likt Eslöv har Norrköpings kommun ett ekonomiskt pressat läge och om vi pedagoger skulle slippa passa barn som inte är i behov av att vara i förskolan så kunde vi lägga vår tid till att planera verksamheten, dokumentera barnens utveckling, sitta ned med barnen, trösta ledsna barn och hinna gå på toaletten däremellan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa