Vi kräver att Förskolan Ljuset är kvar!

Vårdnadshavare till barn på Förskolan Ljuset vill att utbildningsnämnden drar tillbaka beslutet att stänga förskolan.
Vårdnadshavare till barn på Förskolan Ljuset vill att utbildningsnämnden drar tillbaka beslutet att stänga förskolan.

Utbildningsnämnden har beslutat att dra tillbaka tillståndet för Förskolan Ljuset.

Insändare 20 juni 2022 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man säger att pengar har använts fel och att det därför finns en risk att våra barn drabbas, om dom inte redan gjort det. Det mest naturliga hade varit att fråga oss vårdnadshavare om detta kan man tycka. Svaret då hade varit ”Nej, våra barn har inte drabbats.” Oavsett om orsakerna som påstås ligga bakom stämmer eller inte.

Skolsystemet idag vilar på valfrihet och det finns anledningar varför vi valt Förskolan Ljuset. Den har en inriktning som är bra för våra barn - mångfald, språk och kultur. Vi känner oss också trygga att lämna våra barn där, på en lagom stor plats, i händerna på pedagoger som ser dom, förstår dom och hör dom. Flera av oss haft alla våra barn på förskolan. Vi har upplevt många år av förskolans historia och vet att det är en bra plats och att det gått bra för barnen som gått här.

Förskolornas lokaler är nyrenoverade och fulla av allt från böcker, leksaker och annat som våra barn leker och lär med. Man genomför ständigt inspirerande och lärande aktiviteter som får våra barn att utvecklas. Vi ser det med egna ögon, våra barn berättar, och pedagogerna bloggar flitigt om det. Vi vet också att man planerar satsa på förskolans utemiljöer. Men nu har kommunen strypt allt detta.   

Vi vet inte vad som stämmer vad gäller det som sägs om styrelsen och ekonomin. Men det vi kan säga är att vi har haft och fortfarande har förtroende för tidigare styrelser, och likaså nu för den nya. Man har vikt sig dubbel för att ge våra barn allt och har alltid haft deras bästa i åtanke. Dom förtjänar att finnas kvar.

Kommunen var snabba med att kontakta oss och uppmana oss att välja en ny förskola. Nu tvingas vi alltså att söka en ny förskola mot vår vilja, av anledningar som vi inte kan hålla med om.   

Till Utbildningsnämnden i Norrköping! Alla lockas inte av stora nybyggnationer med nysnickrade möbler och böljande trädgårdar. Inte heller av ord som ”det kommer bli minst lika bra på annat håll”. Det vi söker för våra barn finns på Förskolan Ljuset. Vi har därför två uppmaningar till er:

Vänligen utveckla hur våra barn har drabbats av det ni påstår ha skett!

Vänligen häv ert beslut och låt Förskolan Ljuset drivas vidare!

Visa att ni är en kommun som lyssnar på era medborgare, en nämnd som sätter barnen i centrum och att ni bidrar till ett demokratiskt och rättvist Sverige.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa