Flytta på bilen – det är du som har gjort fel

Familjeparkering, säger sig själv att det bara är en parkering för barnfamiljer. Inte en parkering för "jag har vuxna barn hemma".

Insändare 14 april 2022 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Samma sak med handikapp-parkering. Säger sig själv men för att vara övertydlig, en parkering för dem med handikapp.

Dessa parkeringar är mycket tydligt skyltade. Familjeparkeringen är prydd med en tydlig bild på en familj och en barnvagn, handikappsparkeringen har också en tydlig symbol som visar en person i rullstol. 

 

Kan man inte förstå dessa supertydliga skyltar ska man inte sätta sig i en bil. Skulle du strunta i "här går man" skylten? Eller stoppskylten?

Familjeparkeringen är till för dem med barn och/eller barnvagn i bilen. För att få det extra svängrummet som krävs för att bälta barnen utan att repa din fina bil bredvid. Dessa parkeringar är inte till för dig som inte orkar gå en bit eller för dig som "bara skulle köpa mjölk lite snabbt".


Vuxna män som tycker det är helt okej att sitta på en familjeparkering och äta sin frukostmacka medan frugan är inne i affären och handlar, jag blir så frustrerad och irriterad.
"Vi ska snart åka" får man till svar när man påpekar att dom står på en familjeparkering alternativt en handikappsparkering. Jag struntar fullständigt i när ni ska åka, ni ska inte stå där överhuvudtaget om ni inte har barnstolar i baksätet och barnbarnen med er.

 

Lägg in ett önskemål till kommunen om snabb parkering max 15 minuter precis framför entrén om det är så jobbigt att stå en bit bort på en vanlig parkering.

Och när jag ändå är i farten, ni som prompt tycker det är lämpligt att ställa er där och får en tillsägelse av en förälder med famnen full med barn och vagnen full med mat, sluta snäsa och vara otrevliga. 

Det är bara att ursäkta sig och flytta på bilen. Du har gjort fel, man behöver inte blänga, svära och fnysa åt det. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Här är deras favoritbadplats – men populariteten har ett pris: "Sopor överallt" • För få p-platser

Här är deras favoritbadplats – men populariteten har ett pris: "Sopor överallt" • För få p-platser

Insändare: "Farmor" har fått nog av felparkerarna – ensamma män eller medelålders par tar p-platserna

"Farmor" har fått nog av felparkerarna – ensamma män eller medelålders par tar p-platserna