Fler parkbänkar åt folket i Finspång

I vår kommun är det en brist på bänkar i parker, motionsspår och även på stränder och det behöver vi ändra på, skriver signaturen LB.

I vår kommun är det en brist på bänkar i parker, motionsspår och även på stränder och det behöver vi ändra på, skriver signaturen LB.

Foto: Bertil Ericson / TT

Insändare2021-04-15 15:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu när värmen kommer och våren och sommaren närmar sig vill allt fler spendera sin fritid utomhus. Äldre kan börja promenera lättare och vill gärna njuta av solen som på vintern inte sett mycket utav. Fler bänkar kanske inte låter som en sån viktig förändring men det är det för många. Bänkar ger åtkomst till att njuta av vädret, umgås med vänner och familj utan att vara instängd inomhus och för de som behöver ta en stund för att vila eller bara ta en stund för sig själv. 

För det första. I vår kommun är det en brist på bänkar i parker, motionsspår och även på stränder och det behöver vi ändra på. Att ha möjlighet att kunna sätta sig på en bänk, utan att behöva gå långt eller leta för att hitta någon vore förträffligt. Det ska vara lätt och åtkomligt för alla. 

För det andra bor vi i Finspång i en vacker kommun, men många njuter inte alls av den på samma sätt som man skulle kunna göra om man hade mer åtkomst till sittplatser. Bänkar kan bidra till att vi mår bra. 

För det tredje vill jag att de äldre, barn-föräldrar och alla andra invånare ska ha alla möjligheter att kunna ta vilopauser vilket för många är nödvändigt. Föräldrar kan inte alltid springa efter barnen och borde få chansen att sitta på ett ställe de kan se över omgivningen och njuta av sina barns skratt. Bänkarna kan underlätta för picknickar och de som gillar att promenera med inte alls kan göra det som tidigare. 

Jag vet att bänkar kan ta plats eller bli vandaliserade, men det ska väl inte hindra placeringen utav dem? Bänkarna kan stå på offentliga platser och vara i material som inte lätt går sönder. Platsen som de tar upp är inte mycket om man jämför hur mycket mer bekvämlighet de ger. 

Vi behöver fler bänkar inom kommunen, för samhällets och invånarnas skull. Låt de äldre kunna gå på sina promenader och njuta av miljön på ett sätt som inte varit lika lätt tidigare. Placera bänkar för att underlätta och ge invånarna i Finspång bekväma sittplatser.