Felparkerade bilar som inte försvinner

För några år sen hade vi problem med bilar som körde in på innergården på Nelinsgatan 13 A-D och parkerade.

Arkivbild. Innergård.

Arkivbild. Innergård.

Foto: Morten Holm

Insändare2021-08-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då det är mellan två huskroppar så hörs det väldigt väl när dom kör in, smäller igen bildörrarna och sen far iväg på morgonen. Samma smällar och samma motorljud störde oss hyresgäster en hel del då man vaknade varje gång. Den gången så åkte ett parkeringsbolag ut och lappade bilar några gånger och problemet försvann. Nu 3-4 år senare upprepas allt igen sen juni. Med en vit bil som 20-30 gånger parkerat på gården och en svart 7-8 gånger.

Nu för tiden bor flera barnfamiljer här och då det varit en väldigt varm sommar så har många sovit med fönstren öppna, vilket resulterat i att barn vaknat och börjat skrika och fått svårt att somna om. Under 7-8 veckor har vi försökt ringa p-bolaget som har skylt och nummer utanför. Vi har försökt ringa morgon, middag, kväll och natt utan svar. Har kontaktat hyresvärden Anders Westerberg för att få tag i rätt p-bolag som vi kan kontakta och nu i augusti har vi fått svar och svaret lyder vi har kontaktat vaktbolaget för åtgärd. Men ingen har varit här! Bilar förblir olappade och fortsätter parkera på innergården.

Då är frågan varför får inte vi hyresgäster får en lapp i trappen med nummer både till trygghetsjouren och till p-bolag så vi som drabbas kan ringa. Vad händer den dagen bilar åker in och nått av dom 5-6 barn som leker på gården råkar komma i vägen? Vems ansvar? När bilen åker iväg på morgonen och barnen ska hämta sina cyklar till dagis (bilen står precis bredvid cyklarna) vad händer om den kör ut samtidigt som ett barn går genom tunneln till sin cykel (finns ingen plats). Vems ansvar? Finns också 4 personer som har husdjur om något av dom blir överkörd? Varför används inte de grindar som finns i början av tunneln som ni lödat fast i husväggen så vem som helst kan gå och köra in på gården.

Trött hyresgäst

Svar direkt

Den 27 och 29e juli har anmälts till vår förvaltning att en eller två bilar parkerat otillåtet på innergården, nattetid. Detta på en serviceplats avsedd för i och urlastning samt för vår servicepersonal. Vidare att telefon nr till p-bolag inte skulle vara aktuellt. Vi har själva provringt telefonnumret till p-bolaget och kommit fram direkt. Enligt uppgift från dem har de också varit där utan att kunna finna någon bil att bötfälla. 

Vi har varit i kontakt med insändaren och träffats personligen för att diskutera både telefon nummer och den otillåtna parkeringen. Men också för att informera samt vara överens om vilka åtgärder som ska vidtas/vidtagits. Vi ser för vår del att ärendet är utrett och nödvändiga åtgärder vidtagits och vidtas. Vi önskar och hoppas därmed att problemet med otillåten parkering upphör.

Familjen Westerberg Fastigheter AB

Anders Westerberg