Ett sista hopp för vägföreningarna

Kort sagt nu får det vara nog, ni slingrar er som ålar och vet inte vilket ben ni skall stå på, skriver Sture Valund, ordförande i  Åby-Jursla vägförening med adress till kommunen.

Kort sagt nu får det vara nog, ni slingrar er som ålar och vet inte vilket ben ni skall stå på, skriver Sture Valund, ordförande i Åby-Jursla vägförening med adress till kommunen.

Foto: Hanna Petersson

Insändare2022-09-08 17:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur skall vi vägföreningar tro på politikerna i Kvartetten som ena dagen lovar att lekparker inte skall tas bort och två dagar senare säger att det som är bestämt och beslutat skall gälla och det betyder att lekparkerna skall tas bort om inte vägföreningen tar över. Eller vad är det som gäller? Vore tacksam för ett förtydligande i den frågan.

Ni höjer oss till skyarna med beröm och kallar oss för hjältar med mera, vi tackar och bugar, men vi är inga hjältar, vi måste för att kommunen inte vill.

Och kommunen tackar oss med att föra över mer arbetsuppgifter.

Vägförening kommer inte klara detta, vi får en styrelse som tröttnar på kommunens hantering av oss, och vi får svårt att skaffa personer som vill jobba ideellt med detta och ha det ansvaret.

Kort sagt nu får det vara nog, ni slingrar er som ålar och vet inte vilket ben ni skall stå på.

Men visa nu att ni menar något med övertagandet och stoppa överföringen av fler uppgifter till vägföreningen, vilket är logiskt om ni menar allvar.

Ett sista hopp om Norrköpings kommun.