I Norrköping ska privata ta över kommunens verksamhet

Till min förskräcklighet läser jag om de senaste besparingarna i min gamla hemkommun Norrköping.

Signaturen Eriksson hade hoppats kunna flytta tillbaka till Norrköping men med nuvarande styre blir det till att vänta ett tag.

Signaturen Eriksson hade hoppats kunna flytta tillbaka till Norrköping men med nuvarande styre blir det till att vänta ett tag.

Foto: Gunnar Hagberg

Insändare2024-02-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu ska flera fritidsgårdar försvinna tillsammans med personal, etcetera i besparingar till evighetens evighet. 

Nu hoppas kommunens beslutsfattare att det privata ska ta över. Nu blev det belagt, de privata ska med sina vinstintressen ta över kommunala verksamheter, det vet man ju sedan tidigare hur det brukar gå.

Socialdemokraterna har ju sedan urminnes tider alltid blivit beskyllda för att driva en ideologisk politik, vad kan man då kalla denna högerpolitik för? 

Sanningen är att Moderaterna i Norrköping driver en högerpolitik där marknaden synes som bäst att förvalta allt som har och ger samhällsnytta, givet är att vinstfaktorn är drivande.

Ingen privat aktör ska inbilla mig att man driver samhällsbärande funktioner som exempelvis skola och sjukvård för att man hyser någon särskild omsorg om barn, elever eller sjuka. Någonstans har hela detta sammelsurium av avregleringar, marknad och vinstintressen kört i diket.

Själv bor jag numrera i en annan kommun men förhoppningen har hittills varit att flytta tillbaka, fast med tanke på nuvarande styre får jag nog vänta ett tag.