Vi EPA-ungdomar förtjänar att känna oss trygga på vägarna

Livsfarliga omkörningar och förolämpningar från andra trafikanter sker varje dag. Det är inte bara irriterande, det är farligt skriver Nathalie, EPA-ungdom.

EPA-ungdomar blir omkörda

Foto: Privat

Insändare2024-07-05 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag heter Nathalie och jag har fått nog. Som EPA-ungdom är jag stolt över mitt fordon och den frihet det ger mig. Men den friheten kommer ofta med en baksida – brist på respekt från andra trafikanter.

Varje dag möter jag och mina vänner farliga situationer på vägarna. Dumma omkörningar, bilar som kör för nära och en ständig rädsla för att ha någon bakom sig som inte har tålamod. Vi följer lagen och kör lagligt, men ändå blir vi ofta utsatta för förolämpningar, folk som pekar finger och tutar. 

Det är inte bara irriterande, det är farligt. Vi förtjänar att känna oss trygga på vägarna, precis som alla andra. Att köra en EPA-traktor är inte en ursäkt för andra att bete sig illa. Det är dags att sätta ner foten och kräva den respekt vi förtjänar.

Till alla bilister där ute: tänk på att vi också är en del av trafiken. Visa hänsyn, håll avstånd och förstå att vi också har rätt att vara på vägarna. Tillsammans kan vi skapa en säkrare och mer respektfull trafikmiljö.

Kan nån förklara för mig: Vad vinner man på att vara arg på oss? Vad vinner man på att göra hemska omkörningar som kan drabba ditt och mitt liv, men även alla andra trafikanters liv?