Anpassa busstiderna efter verkligheten

Det bör finnas fler avgångar mellan sträckan Gusum och Söderköping så att vi slipper komma sent till våra lektioner och inbokade besök, skriver skolelever i Söderköping.

Det bör finnas fler avgångar mellan sträckan Gusum och Söderköping så att vi slipper komma sent till våra lektioner och inbokade besök, skriver skolelever i Söderköping.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2022-12-11 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bussarna som åker mellan Gusum och Söderköping är sällan i tid och vi tycker att ett bussbolag ska hålla sina avgångs- och ankomsttider eftersom det annars innebär stora problem för oss, skolelever i Söderköping. 

Problemet med busslinjen är att bussen oftast blir sen mellan denna sträcka och tiderna på appen justeras allteftersom det blir förseningar, vilket leder till konsekvenser för oss resenärer.

För det första kommer vi elever för sent till skolan och missar viktig undervisningstid men det innebär också att vi får frånvaro för den sena ankomsten, något vi inte rår för. För det andra tror inte lärarna på oss elever längre när vi säger att bussen varit sen, vilket skadar vår relation med lärarna. 

Vi förstår att trafiken kan vara problematisk och skapa förseningar ibland men då tycker vi att man kan räkna med det vid planering av busstider. 

Ibland är det extra viktigt att komma i tid, om man exempelvis har ett inbokat sjukhus- eller tandläkarbesök. Läkarna kan inte vänta in oss och de kan inte anpassa sina tider efter bussförseningar. 

Med detta vill vi säga att det bör finnas fler avgångar mellan sträckan Gusum och Söderköping så att vi slipper komma sent till våra lektioner och inbokade besök men också att man ska se över busstiderna och justera dessa så att de stämmer med verkligheten.