Rektorn visar exempellös flathet

Med stor bestörtning - och vrede - läste jag om den filmade misshandeln på Sandbyhovsskolan - en film som dessutom lades ut på sociala medier.

Det visar på ett oerhört mod att "Mohammed" vill gå tillbaka till skolan igen, skriver signaturen Bekymrad medmänniska - med erfarenhet av ett helt yrkesliv som lärare.

Det visar på ett oerhört mod att "Mohammed" vill gå tillbaka till skolan igen, skriver signaturen Bekymrad medmänniska - med erfarenhet av ett helt yrkesliv som lärare.

Foto: Joakim Blomqvist

Insändare2023-02-27 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"13-åring misshandlades i skolans kafé - och filmades" NT 24/2

Hur kan något så förfärligt få hända utan att skolan talat med de inblandade och vittnen till händelsen genast efteråt samt sett till att den misshandlade skickats till sjukhus - han hade ju fått flera sparkar mot huvudet! Det var först dagen efter att mamman polisanmält misshandeln - och vid kontakt med rektorn berättat det - som skolan gjorde en egen anmälan. Det är oroväckande. 

Rektorn på den skola där misshandeln ägt rum - under skoltid - säger sig inte kunna uttala sig "om en enskild händelse". En sån exempellös flathet. Det är väl precis det hon borde ha gjort, när något så förfärligt hänt på hennes skola - i synnerhet som hon säger sig vara "väldigt stolt över det arbete skolan har jobbat upp."

Det visar på ett oerhört mod att "Mohammed" vill gå tillbaka till skolan igen, och jag hoppas innerligen att han inte fått några bestående fysiska skador av misshandeln. Min fromma förhoppning är också att skolan ser till att hjälpa honom så att han återhämtar sig psykiskt - det är deras ansvar.