Det körs hellre tomma bussar än med passagerare

Måndag den 13:e juni upphörde all linjelagd busstrafik längs Skärblackavägen.

Insändare 22 juni 2022 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi boende har förvägrats möjlighet att nyttja bussen för att klimatsmart och trafiksäkert kunna ta oss till skola, sommarjobb och arbete. Men trots att bussarna har slutat plocka upp passagerare kan vi som bor efter vägen se att det rullar tomma bussar från Östgötatrafiken på väg från Norrköping till Skärblacka. Det verkar vara så att hellre än att lägga på 5 minuter på tidtabellen för att hinna plocka upp resenärer längs vägen låter Östgötatrafiken det gå tomma bussar från stan för att kunna förse linjen som kör skytteltrafik via Löfstad med bussar. 

 

Förstår ni hur det känns som skattebetalare i Norrköpings kommun att inte kunna ta sig till/från sitt arbete för att se att det färdas tomma bussar där jag själv inte kan transportera mig? Tunga tomma bussar utan passagerare som ytterligare belastar den redan hårt trafikerade vägen.

Vi som bor längs Skärblackavägen betalar också skatt och förväntar oss att våra pengar används på ett intelligent och klimatsmart sätt. Att vi som är en familj på 5 personer boende en mil utanför stan ska behöva tre bilar för att klara vardagslogistiken anser jag vara absurt och riktigt riktigt dålig landsbygdspolitik. 

 

Det blir än mer uppenbart att den nya tidtabellen är en skrivbordsprodukt som tagits fram utan tillräcklig kunskap om de som är beroende av kollektivtrafiken. I den nya strategin för kollektivtrafik på landsbygden saknar jag strävan att uppnå maximal nytta genom att kombinera en ökad turtäthet i knutpunkter med smarta lokala anpassningar.

 

Regionen och Östgötatrafiken, ni bär båda ansvaret för en undermålig strategi för kollektivtrafiken för oss som bor utanför tätorterna. Snälla, svälj er stolthet. Inse detta, backa och gör om!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Kollektivtrafikförändringar

Insändare: Nu har vi inget alternativ till bilen

Nu har vi inget alternativ till bilen

Busslinjen är nedlagd – nu tvingas barnen gå på 70-väg utan vägren för att ta sig till skolan: "Självklart är vi väldigt oroliga"

Busslinjen är nedlagd – nu tvingas barnen gå på 70-väg utan vägren för att ta sig till skolan: "Självklart är vi väldigt oroliga"

Insändare: Nedläggningen av 432:an • Ett beslut som saknar konsekvenstänk - "Befolkningen längs sträckningen har exploderat de senaste åren och kommunen vill att folk flyttar hit"

Nedläggningen av 432:an • Ett beslut som saknar konsekvenstänk - "Befolkningen längs sträckningen har exploderat de senaste åren och kommunen vill att folk flyttar hit"

Insändare: Efter nedläggningen av buss 432: "Det är förvånande att moderaterna protesterar"

Efter nedläggningen av buss 432: "Det är förvånande att moderaterna protesterar"

De flaggar på halv stång – för att sörja nedlagda busslinjen: "Är en dödsstöt för hela byn"

De flaggar på halv stång – för att sörja nedlagda busslinjen: "Är en dödsstöt för hela byn"
Visa fler
Läs mer!

Busslinjen ska läggas ned – nu reagerar ungdomarna: "Den här vägen är inte säker"

Busslinjen ska läggas ned – nu reagerar ungdomarna: "Den här vägen är inte säker"