Dominokvarteret fulast i stan - riv och bygg något nytt

Har familjen gäster från andra städer eller länder försöker vi lotsa dem åt ett annat håll. Tankarna leds till Östeuropa på den gamla dåliga tiden, skriver Per Samuelson.
Har familjen gäster från andra städer eller länder försöker vi lotsa dem åt ett annat håll. Tankarna leds till Östeuropa på den gamla dåliga tiden, skriver Per Samuelson.

Norrköping är en vacker stad på många sätt med sina promenader, industrilandskapet och Motala ström som rinner genom staden.

Insändare 18 juli 2021 09:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Parkerna är oaser för många.
Men tyvärr finns det fula inslag i stadsbilden: jag som många tycker varuhuskvarteren är fyrkantiga och charmlösa.

Detta har diskuterats mycket och har sina historiska orsaker, har jag förstått. Något som inte diskuterats på samma sätt är Dominokvarteret med parkeringshuset Ankaret och de slitna och sjabbiga husen på norra sidan Repslagaregatan.


Jag undviker numera att passera just den här delen av staden eftersom den är så ful och vanskött: Fyrkantiga och charmlösa byggnader, hål i fasaderna, smutsig och grå betong, skräpigt och stökigt på marken. Har familjen gäster från andra städer eller länder försöker vi lotsa dem åt ett annat håll. Tankarna leds till Östeuropa på den gamla dåliga tiden.

Hur kan ni som är ansvariga politiker i Norrköping acceptera en sådan förfulning av stadsbilden? Och hur kan man på fullt allvar göra just den här, den fulaste och mest eftersatta delen av staden, till en gågata?Förslag: Varför inte bygga om Dominodelen helt, ersätt p-huset med ett p-garage och lämna sedan även plats åt något vackert som till exempel en liten park med träd och grönt, som kan ge norrköpingsborna skugga och svalka under varma sommardagar. Den möjligheten försvann ju i Hörsalsparken när den förstördes.

Vad säger ni politiker och ansvariga tjänstemän? Ni har ju rivit i Norrköping tidigare. Nu vore det faktiskt befogat att göra det igen, men den här gången för att bygga upp något vackert. 

Ämnen du kan följa