Det kommer vara en tuff period närmsta tiden

Utifrån det förslag till beslut som ligger på bordet så kommer det följa ett antal steg, skriver kommunstyrelsens ordförande Martin Sjölander (M), i ett svar till signaturen Klas som undrar vilka som ska varslas i Söderköping.

Förändringarna kommer sannolikt påverka leveransen till medborgarna, skriver Martin Sjölander (M), kommunstyrelsens ordförande i Söderköping.

Förändringarna kommer sannolikt påverka leveransen till medborgarna, skriver Martin Sjölander (M), kommunstyrelsens ordförande i Söderköping.

Foto: Fredrik Nygren

Insändare2024-03-14 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Vilka är det som ska varslas i kommunen?" NT 13/3

Först och främst får kommundirektören i uppdrag att ta fram ett förslag på en ny organisation, definiera vilka roller och funktioner som ska finnas i den nya organisationen. Efter det kommer vi kunna svara på var dessa funktioner finns. De grupper som är undantagna från det föreslagna beslutet är de som har titeln och arbetar som sjuksköterska eller undersköterska.

Att de kommande förändringarna kommer gå obemärkt förbi har jag svårt att se. Det kommer sannolikt påverka leveransen till medborgarna även om det är medborgarnas fokus vi ska ha.

Det kommer också påverka våra medarbetare, det kan leda till omplaceringar, andra arbetsuppgifter och i sista hand uppsägningar. Hur många som i slutändan sägs upp är svårt att säga i nuläget då det finns en viss personalomsättning och pensionsavgångar.

Det kommer vara en tuff period närmsta tiden. Men det är mycket viktigt att sänka kostnadsnivån för att där igenom få ett positivt resultat. Det är helt avgörande för att möjliggöra framtida investeringar samt ha ett ekonomiskt utrymme till att utveckla såväl våra verksamheter som medarbetare.