"Det jag ser i barngruppen finns inte på en vanlig förskola"

"Att flera familjedaghem står utan kö låter inte konstigt. Få vet om att de finns", skriver insändarskribenten som skulle önska att fler fick möjligheten att se hur bra verksamheten är.

"De lär sig otroligt mycket av varandra och det sociala samspelet mellan barnen värmer", skriver mamman om sin upplevelse av familjedaghemmet.

"De lär sig otroligt mycket av varandra och det sociala samspelet mellan barnen värmer", skriver mamman om sin upplevelse av familjedaghemmet.

Foto: Most Photos

Insändare2024-09-26 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har mitt barn på ett familjedaghem i Norrköpings kommun. Det jag ser i barngruppen finns inte på en vanlig förskola. Barngruppen har en helt annan dynamik där de lär sig otroligt mycket av varandra och det sociala samspelet mellan barnen värmer. Jag är helt trygg i att lämna mitt barn, som alltid vill gå dit. 

Barnen får inte bara det lärande som en förskola ger utan här har de även tiden att flera gånger i veckan besöka skogen, gå på studiebesök och hitta lärande i alla moment under dagen. 

undefined
"Här har de även tiden att flera gånger i veckan besöka skogen", skriver mamman som hoppas att fler kan få se hur bra verksamhet familjedaghemmen har.

När jag kom på besök innan valet av placering för mitt barn undrade jag också över formuleringen vägledande och inte styrande läroplan. Nu är jag övertygad om att det i vårt fall ger mer möjligheter än problem. På vårt familjedaghem jobbar personalen med struktur och lärande på daglig basis med en tät kontakt med föräldrar/vårdnadshavare samtidigt som möjligheten för nya roliga instick är fullt möjlig.

Att flera familjedaghem står utan kö låter inte konstigt. Få vet om att de finns. Jag stöter ofta på folk som har frågor kring familjedaghemmet och utbrister ”Finns det i Norrköping”? Lokalerna syns inte lika lätt för en förbipasserande som en stor förskola. 

Jag skulle önska att fler fick möjligheten att se hur bra verksamheten är.