Det går att vinna SM-guld utan massor av pengar

MFF vinner sitt 23:e SM-guld i herrfotbollen. De har köpt ihop nästan två allsvenska lag. De vinner guldet på målskillnad 2023.

Jag tyckte synd om Elfsborg som fick vika ner sig i den sista omgången på grund av helt fel domslut, skriver signaturen Orättvist slut. Arkivbild.

Jag tyckte synd om Elfsborg som fick vika ner sig i den sista omgången på grund av helt fel domslut, skriver signaturen Orättvist slut. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-11-13 12:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häcken vann guldet säkert 2022. Kommer ni ihåg hur det slutade 2021? Jo MFF vann guldet på bättre målskillnad mot AIK. Det visar att pengarna inte enbart styr segrar i fotbollen för om det vore så, så skulle MFF varit klara vinnare för minst fyra, fem omgångar tillbaka. 

Jag kan tycka att det är ganska svagt av MFF att enbart vinna på målskillnad och väldigt starkt av Elfsborg att nästan vinna guld på enbart fotbollskunnande. Sedan att de vinner ”finalen” på grund av en domare som friar en solklar straff för Elfsborg och dömer en 50-50-duell till fördel för MFF är katastrofalt dåligt. 

Jag tyckte synd om Elfsborg som fick vika ner sig i den sista omgången på grund av helt fel domslut. Jag är definitivt inte Elfsborgssupporter men vän av fotboll. Jag tycker domarnivån i svensk fotboll är för dålig. Det har varit alldeles för många konstiga domslut över lag under årets allsvenska vilket förstör glädjen.